Over Spotlight

Spotlight is het wekelijkse radioprogramma van Gosse van der Kamp en Daniël Jansen.

In september 2014 begon de nieuwe lokale omroep in Leeuwarden OMROEP LEO.

De omroep vroeg aan Gosse en Daniël of de heren wilden nadenken over een programma op de nieuwe omroep. Hoewel zowel Gosse als Daniël al vele jaren als radiomaker en presentator ervaring hadden opgedaan bij andere omroepen en zenders hadden Gosse en Daniël nog niet eerder samengewerkt voor de radio. Wel konden Gosse en Daniël al vele jaren en na één brainstorm sessie bij Gosse thuis was de naam en de grove lijn van Spotlight onder het genot van een drankje zomaar bepaald.

Vertrouwde rubrieken uit programma’s die Gosse en Daniël voorheen hadden gepresenteerd kwamen terug en elke week zou een ander thema in de Spotlight worden gezet.

Om het idee goed uit te leggen was de allereerste uitzending op .. oktober 2014 een soort voorstelronde met muziek die we zelf enorm konden waarderen.

Naast dat Gosse en Daniël wekelijks Spotlight presenteren is ook alle vormgeving en redactiewerk voor de rekening van de heren. Ieder jaar heeft Spotlight meerdere speciale uitzendingen waaronder de extra lange Spotlight uitzendingen waarin De Zomerse 50 en eind van het jaar De Winterse 50 door de heren wordt gepresenteerd.

Toen Omroep LEO samenging met Radio Middelsé schoof het uitzendtijdstip een uurtje op maar qua programma veranderde er niks. Hoewel de heren het liefst iedere week samen presenteren is het in de praktijk niet altijd haalbaar. Gosse is de vaste waarde van Spotlight en Daniël probeert zoveel als mogelijk aanwezig te zijn.

Naast de terugkerende rubrieken zoals “Toen & Nu”, “de Herkenningstune” en “De Top 40 Tip” kwam er vrij snel na de start het idee om nieuwsberichten te bespreken die in die periode “hot” of “interessant” waren. Het eerste uur in Spotlight wordt er altijd aandacht besteed aan het lokale en opvallende nieuws van die week, vaak onderwerpen waar Gosse en Daniël dan zelf wel hun mening over klaar hebben. Het 2de uur van Spotlight is er Media en Muziek nieuws.

Ook zorgen de heren van Spotlight met regelmaat voor eigen nieuws aangezien er met regelmaat gesproken wordt met bekende en soms minder bekende Nederlanders.

Acteurs, regisseurs, auteurs, muzikanten en soms politici komen telefonisch of in de studio langs om met Gosse en Daniël te praten (meer hierover kan je HIER lezen).

Als het aan Gosse en Daniël ligt zijn de eerste jaren Spotlight nog maar een begin van nog veel meer Spotlight. Deze website zal een onderdeel zijn van de toekomstige plannen die de heren vanuit Spotlight zullen organiseren.

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial